Udržitelná móda

Udržitelná móda nebo-li sustainable fashion je ve společnosti skloňována čím dál víc. Za udržitelné se považují takové módní kousky, při jejichž výrobě je myšleno na životní prostředí i pracovníky, kteří oblečení vyrábí. Oblečení je vyrobeno například z organické bavlny či dalších ekologických materiálů, jako je např. lyocell. Módní kousky se vyrábějí také z recyklovaných surovin (např. recyklovaný polyester) či za pomoci ekologického zpracování, při němž je výroba šetrnější k životnímu prostředí (nižší spotřeba vody, energie či chemikálií).
 
Obecně je nejškodlivější pro planetu jakékoliv oblečení ‘na jedno použití’. Propagační trička, top na jednu party z řetězce a šaty pro družičky z Aliexpresu, které už nikdo znovu neoblékne. Všechno co koupíme, bychom měli chtít nosit nejméně třicetkrát, ale spíše víckrát. Důležitým faktorem je také použití pracího prášku. Vyberte si organické prací prášky, nebudete tak zatěžovat vodní zdroje.Takže už žádné zběsilé nakupování dle módních trendů, kdy si daný módní kousek vezmete párkrát a pak ho vyhodíte. V této filozofii a životním postoji je důležitá udržitelnost produktu, který je kvalitní, šitý od  návrhářů s ohledem na životní prostředí a který vydrží dlouho.
 
 

 

 

Organická bavlna.

Vláknina pěstovaná bez pesticidů, insekticidů nebo chemických hnojiv, která přispívá k zachování ekosystému půdy. Při výrobě a předení se nepoužívají žádné toxické látky.

Bio vlákno bez hemických látek a zodpovědná výroba s nízkým dopadem na životní prostředí. Pomáhá zlepšit živobytí a ekonomický rozvoj regionů produkujících bavlnu.